martes, 28 de mayo de 2019

CONFERENCIA: ¿PODEMOS EXPLICAR LA CONSCIENCIA CON LAS LEYES DE LA FÍSICA?




RECORDA, ELS DISSABTES...AL CAFÈ DE L'ÒPERA!!!

DISSABTE, 6 DE JULIOL 2.019


C O N F E R È N C I A

Per a garantir plaça, cal realitzar prèvia reserva al telèfon/whatsapp 654113551

!!PER A UNA MILLOR ORGANITZACIÓ, ES PREGA TIQUET DE CONSUMICIÓ, PER PODER ENTRAR A LA SALA!!

PODEM EXPLICAR LA CONSCIÈNCIA AMB LES LLEIS DE LA FÍSICA?


PONENT: GABRIEL FERNÁNDEZ BORSOT


LLOCCAFÈ DE L’ÒPERA

La Rambla, 74, de Barcelona (davant al Gran Teatre del Liceu)



Data: Dissabte 6 de Juliol 2019 

Hora: 20:00 hores


Conferència: PODEM EPLICAR LA CONSCIÈNCIA AMB LES LLEIS DE LA FÍSICA? 


A càrrec de: Gabriel Fernández Borsot


Gabriel Fernàndez i Borsot és doctor en Transformative Studies pel Califòrnia Institute of Integral Studies (CIIS) de San Francisco, Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, i Enginyer Industrial Superior per la Universitat Politècnica de Catalunya. 

És docent de la Universitat Internacional de Catalunya, terapeuta Gestalt membre de l’equip de Cercle Gestalt de Barcelona, i Coordinador acadèmic de la Formació Transpersonal Integrativa.

La seva recerca es centra en l’estudi de la consciència i les teories transpersonals, així com en les implicacions antropològiques i espirituals de la tecnologia.


PODEM EXPLICAR LA CONSCIÈNCIA AMB LES LLEIS DE LA FÍSICA?


La consciència és un enigma, probablement el major enigma tant en filosofia com en ciència. Les qüestions fonamentals que planteja són: què és la consciència? ¿D'on procedeix? i per a què serveix?

El filòsof australià David J. Chalmers distingeix entre els "problemes fàcils" i el "problema dur o difícil" (hard problem) de la consciència. Els problemes fàcils tracten la consciència com una facultat mental més i analitzen temes com la discriminació entre estímuls sensorials, la integració de la informació per guiar el comportament o la verbalització d'estats interns, com s'integren les dades sensorials amb l'experiència del passat, com focalitzem l'atenció o el que distingeix l'estat de vigília del son. Però el "problema difícil" de la consciència és saber com els processos físics cerebrals donen lloc a la consciència, com les descàrregues de milions de neurones poden produir l'experiència conscient, l'experiència subjectiva.

Al final de la conferència el Dr. Gabriel Fernández Borsot obrirà el debat, donant la possibilitat als assistents tant de preguntar com de compartir inquietuds i reflexions.


T'esperem !!!

VERSIÓN CASTELLANO





RECUERDA, LOS SÁBADOS...AL CAFÉ DE L'ÒPERA!!!

Para garantizar plaza, hay que realizar previa reserva al teléfono/whatsapp 654113551

!!PER A UNA MILLOR ORGANIZACIÓ, ES PREGA TICKET DE CONSUMICIÓ, PER PODER ENTRAR A LA SALA!!

CONFERENCIA SÁBADO 6 DE JULIO 2.019

¿PODEMOS EXPLICAR LAS CONSCIENCIA CON LAS LEYES DE LA FÍSICA?
 


PONENTE: GABRIEL FERNÁNDEZ BORSOT


LUGARCAFÉ DE L’ÒPERA

La Rambla, 74, de Barcelona (Frente al Gran Teatre del Liceo)


Día: Sábado 6 de Julio 2019 

Hora: 20:00 horas


Conferencia: ¿Podemos explicar la consciencia con las leyes de la física?

A Cargo de: Gabriel Fernández Borsot




Gabriel Fernández Borsot es doctor en Transformative Studies por el California Institute of Integral Studies (CIIS) de San Francisco; licenciado en Filosofía por la Universidad de Barcelona, e Ingeniero Industrial Superior por la Universidad Politécnica de Cataluña. 

Es docente de la Universidad Internacional de Cataluña, terapeuta Gestalt miembro del equipo de Cercle Gestalt de Barcelona, y Coordinador académico de la Formación Transpersonal Integrativa.

Su investigación se centra en el estudio de la consciencia y las teorías transpersonales, así como de las implicaciones antropológicas y espirituales de la tecnología.



¿PODEMOS EXPLICAR LAS CONSCIENCIA CON LAS LEYES DE LA FÍSICA? 


La consciencia es un enigma, probablemente el mayor enigma tanto en filosofía como en ciencia. Las cuestiones fundamentales que plantea son: ¿qué es la consciencia? ¿de dónde procede? y ¿para qué sirve?


El filósofo australiano David J. Chalmers distingue entre los “problemas fáciles” y el “problema duro o difícil” (hard problem) de la consciencia. Los problemas fáciles tratan la consciencia como una facultad mental más y analizan temas como la discriminación entre estímulos sensoriales, la integración de la información para guiar el comportamiento o la verbalización de estados internos, cómo se integran los datos sensoriales con la experiencia del pasado, cómo focalizamos la atención o lo que distingue el estado de vigilia del sueño. Pero el “problema difícil” de la consciencia es saber cómo los procesos físicos cerebrales dan lugar a la consciencia, cómo las descargas de millones de neuronas pueden producir la experiencia consciente, la experiencia subjetiva.


Al final de la conferencia el Dr. Gabriel Fernández Borsot abrirá el debate, dando la posibilidad a los asistentes tanto de preguntar como de compartir inquietudes y reflexiones.

Te esperamos!!!

Cómo llegar a:


CAFÉ DE L' ÒPERA: 

LA RAMBLA, 74  (frente al Gran Teatro del Liceo, a pocas calles de Plaza de Catalunya)






Sito en la  céntrica calle La Rambla, nº 74, frente al gran Teatre del Liceu a muy pocas calles de Plaza Catalunya. Es un local confortable,  emblemático con glamur y solera, donde podremos tertuliar con tranquilidad, realizar una conferencia, y disfrutar de quien lo desee de una informal cena, en pleno corazón de la ciudad. Tenéis la parada de metro "Liceu"  L3  línea verde, e infinidad de lineas de autobuses, y en plaza catalunya los nocturnos y todas las lineas que van a "cercanías"


Mejor ubicación imposible!!.


¡!Os esperamos!!


Móvil para confirmar asistencia o para cualquier consulta: 654113551

Montse Guardia.





GRUP PSICOGNOSIS SOCIAL –GPS

No hay comentarios:

Publicar un comentario