viernes, 8 de febrero de 2019

XERRADA/COL·LOQUI: "TOCAR EL MÓN A TRAVÉS DE L'ART I LA FILOSOFIA”




RECORDA, EL DIMARTS... AL CAFÈ DE L'ÒPERA!!! 

C O N F E R È N C I A


"TOCAR EL MÓN A TRAVÉS DE L'ART I LA FILOSOFIA”

 Introducció informal a la pintura.



Ponent: Norbert Bilbeny

  
LLOCCAFÈ DE L’ÒPERA
La Rambla, 74, de Barcelona (davant del Gran Teatre del Liceu)


Data: Dimarts 26 de Febrer 2019 
Hora: 20:00 hores

Norbert Bilbeny i García (Barcelona, 1953) és professor universitari, filòsof i escriptor, catedràtic d'ètica a la Universitat de Barcelona d'ençà del 1990. El 15 de febrer del 2017 fou nomenat President de la recent creada comissió ètica de la mateixa universitat.

En el marc de la seva tasca docent a la Universitat de Barcelona, fou degà de la Facultat de Filosofia, essent escollit el 2011, des d'on va defensar un model d'internacionalització de la investigació catalana i la transferència societat-universitat.[1] Actualment és director del Màster de Ciutadania i Drets Humans, i ho va ser del Màster d'Immigració i Educació intercultural, en aquest sentit va publicar al 2012 l'assaig "Què vol dir integració?", en el que analitza la integració i la societat global. Entre la seva tasca pedagògica en destaquen estades de professor visitant a universitats estrangeres tals com la Universitat de Chicago, l'Institut Tecnològic i d'Estudis Superiors de Monterrey i la Universitat Loyola de Chicago. Va ser visiting scholar a Berkeley (Facultat de Dret), Harvard, Toronto, CNRS i Northwestern.

En un principi les seves investigacions es van centrar en temes d'història de la filosofia catalana i sobre ètica kantiana, passant per l'estudi del concepte de "raó pràctica" o ètica aplicada.[2] La seva especialitat són les qüestions interculturals, l'ètica de la ciutadania i el cosmopolitisme, en aquest marc, analitza en les seves obres el fet de la globalització econòmica però no la cultural, defensant aquesta darrera com a eina per al respecte de totes les cultures i les minories.

A més de fer-ho des de la càtedra, ha transmès conceptes i idees novedoses per mitjà de nombrosos llibres d'ètica i filosofia política, com La identidad cosmopolita, Consultori ético o El futuro empieza hoy. Va ser guardonat amb el Premi Josep Pla el 1984 i el Premi Anagrama d'assaig el 1987.[3] Com a articulista ocasional, ha col·laborat amb el diari Avui, el Diari de Barcelona i La Vanguardia, i amb articles d'opinió al diari Ara.

És membre de l'Ateneu Barcelonès, en el que va entrar de la mà del filòsof Francesc Gomà i Musté[4] (Creu de Sant Jordi 1988), exercint de secretari de l'Ateneu del 1985 al 1989, actualment n'és el president del Consell Social.



Tocar el món

(Introducció informal a la pintura)
Norbert Bilbeny

Deia Picasso que l’art és una mentida que ens permet dir la veritat. L’art ens dóna la distància necessària per parlar de la vida i de les coses, ens permet expressar-nos de moltes maneres, interpretar la realitat.

Tocar el món és una aproximació informal a la pintura, un tractat curt i sucós a través de la llum, una recerca de la bellesa.

El professor Norbert Bilbeny aborda aquest assaig sobre la pintura des de posicions allunyades dels tòpics i del criticisme artístic establert, interrelaciona l’art pictòric amb la filosofia, la literatura o la música, ens apropa a l’ofici de pintar i ens revela de quina manera els grans creadors de la història han intentat tocar el món.


Informació i fitxa tècnica del llibre

Títol: Tocar el món (introducció informal a la pintura)
Autor: Norbert Bilbeny
Disseny: Tura Sanz
Nº pàgines: 132
Format: 14 x 21 cm
PVP: 15 euros
ISBN: 978-84-943707-9-3

Pàgines en color amb 16 pintures encartades al final del llibre.



En finalitzar la xerrada, Norbert Bilbeny  obrirà el debat, plantejant totes les opinions o interrogants que sorgeixin sobre el tema en qüestió.

L'autor signarà exemplars dels seus llibres

Us hi esperem!!!.


Com arribar-hi:

CAFÈ DE L'ÒPERA

LA RAMBLA, 74   Barcelona
(Davant del Gran Teatre del Liceu, a poca distància de la Plaça de Catalunya)


“El cafè de l’Òpera”, està situat a La Rambla, nº 74, en el bulevard més famós de Barcelona, davant el gran Teatre del Liceu i a molt poca distància de la Plaça de Catalunya. És una  cafeteries històrica, local confortable, emblemàtic, amb glamur i solera, on s’hi poden tenir tertúlies en un ambient tranquil, fer-hi conferències i gaudir, si es vol, d’un sopar informal, en ple cor de la ciutat.
Les comunicacions i accessos són excel•lents. Davant mateix hi ha la boca del Metro “Liceu” L3, línia verda i diverses línies d’autobusos. A la veïna Plaça de Catalunya hi ha el Metro “Plaça de Catalunya” L1, línia vermella, diverses línies d’autobusos, les línies de “Rodalies Renfe”, l’estació de “Ferrocarrils de la Generalitat” i el servei nocturn d’autobusos. A la mateixa plaça també hi trobareu un Parking públic de fàcil accés.

Millor ubicació impossible!!!

Us hi esperem!!!

Mòbil per a confirmar l’assistència o per a qualsevol consulta: 654 113 551

Montse Guardia.








GRUP PSICOGNOSIS SOCIAL –GPS

No hay comentarios:

Publicar un comentario