martes, 2 de octubre de 2018

CONFERENCIA: ¿QUIENES FUERON LOS HOMBRES DE PARAJE? HISTORIA DE CATALUNYA DEL SIGLO X





DIMARTS 30 D'OCTUBRE 2.018  

CONFERÈNCIA

"¿QUI SON ELS CAVALLERS DE PARATGE?”

 HISTÒRIA DE CATALUNYA DEL SEGLE X

PONENT: MANEL TOSCA I LÓPEZ

LLOCCAFÈ DE L’ÒPERA


La Rambla, 74, de Barcelona (Davant del Gran Teatre del Liceu)

  
Data: Dimarts 30 d' octubre 


Hora: 20:00 hores



Xerrada: “¿QUI SON ELS CAVALLERS DE PARATGE?”  HISTÒRIA DE CATALUNYA DEL SEGLE X".


A Càrrec de: Manel Tosca i López.



Manel Tosca i López Enginyer Tècnic Industrial Elèctric

Durant 10 anys com a cap de manteniment en instal Industrial De la indústria química i depuració d'aigües.

Durant 10 anys com a cap d'instal·lacions tractament aigües potables Aigües de Barcelona.
                 
Durant 10 anys com a cap de projectes i desenvolupament d'instal·lació industrial biològiques i microbiològiques.

En l'actualitat assessor d'empresa d'enginyeria i obres. Professor d'electricitat i prevenció elèctrica en B.T. i en A.T.

Cursos a l'Institut de Petrolquímica Aplicada de la Universitat de Barcelona.

Cursos impartits de: Seguretat gasos, seguretat Instal·lació Elèctrica, Lock out tang out, cicles de l'aigua, pell, segur instal. Industr. Al Col. Arquitectes Tècnics Bcn.
                   
Altres conferències titulades: "La Pell, Història Catalunya. Segle X, Tesi "dels puntets, Herois, correspondències tècniques amb la història."



HOMES DE PARATGE

LEstament de Cavallers Nobles del Principat de Catalunya fou fundat lany 985 pel Comte Borrell  II del Casal de Barcelona. Borrell  II, Comte de Barcelona, era fill de Sunyer i de Riquilda, del mateix Casal. En morir el seu oncle patern Sunifred  II de Cerdanya-Urgell, Borrell també va heretar el títol de Comte dUrgell.

El nostre Comte, i durant molts anys, sostingué bones relacions amb els musulmans i trameté ambaixades de bona voluntat a Còrdova durant el regnat dAl-Hakem, però mort aquest el succeí el bel·licós Al-Mansur. Eren els volts de lany 976.


Segons cròniques musulmanes, Al-Mansur organitzà una expedició contra Barcelona per tal de rompre la frontera del Baix Llobregat que làrab tenia amb els cristians de Catalunya. Amb un nombrós exèrcit sortí de Còrdova el 5 de maig del 985. Seguint per Múrcia i la costa valenciana arribà a les portes de Barcelona, mentre un estol de vaixells àrabs feien el mateix. Era l1 de juliol de lany 985. El dia 6 la Ciutat Comtal era assaltada i incendiada i la gran majoria dels seus habitants morts o fets presoners.

Davant daquella terrible invasió, Borrell II demanà ajuda al rei Lotari de la Gàl·lia. La petició fou contestada amb allargues. Borrell II es retirà a Manresa per tal daturar el moro, la intenció del qual era anar pujant pel Vallès, el Bages i Osona, per tal de reconquerir les terres de la Catalunya Vella fins al Pirineu, terres que el seu avi Guifre el Pelós havia conquerit als musulmans cent anys enrera.

Fou aquí, a la capital del Bages, on Borrell II en no ser resposta  la seva desesperada crida per foragitar làrab de Barcelona, i ensems de tota la Catalunya Vella, va instituir, com a acte dhomenatge i agraïment, lEstament dels Cavallers Nobles per una banda i per laltra lEstament dels Homes de Paratge per a la pagesia. Gairebé un miler de famílies catalanes davui són descendents daquella germanor de nobles, cavallers i pagesos que des del Vallès a lEmpordà i fins  lUrgell (Alt) salinearen amb el Comte de Barcelona per foragitar làrab de les terres catalanes.


Historiadors de tots els temps estan dacord que ès a partir daquest moment que ja podem parlar de la total independència de Catalunya dels reis francs, de les arrels carolíngies, i amb poder i personalitat suficient per vèncer l’arab reconquerint Barcelona ja de manera definitiva i a partir daquí passar a programar la conquesta de Tarragona i Lleida. La reconquesta de Barcelona va tenir lloc un any i escaig mès tard, el darrer dia de juliol de lany 986. Lleida seria alliberada lany 1149 i Tortosa el 1148.

Daixò ja fa més de mil anys.

Així Nobles com Paratge és lascendència antiga duna persona de la terra catalana, de les arrels mil·lenàries. És, per tant, la noblesa que ve als homes per llinatge i heretat com ens recorden els historiadors de tot temps com Bofarull, Balari, Abadal, Jordà i Alàrio, Font i Rius, Vicens Vives, Udina i tants daltres.

Els Estaments, tant dels Cavallers Nobles com dels Homes de Paratge, varen ser abolits lany 1417 quan a conseqüència del Dictat de Casp la corona catalano-aragonesa va passar a la corona castellana dels Trastàmara. Lúltim Comte Rei català, Martí I lHumà, havia mort el 1410 sense descendència directa en no ser reconegut limmediat hereu per via consanguínia, el Comte Jaume dUrgell.

Gairebé 600 anys més tard, just en el 1980, un estol de prohoms catalans rehabilità i donà nova i esplendorosa vida a LESTAMENT DE CAVALLERS NOBLES DE CATALUNYA.

Les arrels mil·lenàries de les nissagues i la noblesa catalana de soca-rel perviuen perquè la genètica i la història són indestructibles.


En finalitzar la xerrada, Manel Tosca i López obrirà el debat, plantejant totes les opinions o interrogants que sorgeixin sobre el tema en qüestió

Us hi esperem!!!

MARTES 30 D'OCTUBRE 2.018  

CONFERENCIA

"¿QUIÉN SON LOS CABALLEROS DE PARAJE?”

 HISTORIA DE CATALUNYA DEL SIGLO X

PONENTE: MANEL TOSCA I LÓPEZ

LUGARCAFÉ DE L’ÒPERA


La Rambla, 74, de Barcelona (frente al Gran Teatro del Liceo)


Día: Martes 30 d' octubre 


Hora: 20:00 horas



Conferencia: “¿QUIÉNES SON LOS CABALLEROS DE PARAJE?”  HISTORIA DE CATALUNYA DEL SIGLO X".


A Cargo de: Manel Tosca i López.



Manel Tosca i López Ingeniero Técnico Industrial Eléctrico

Durante 10 años como jefe de mantenimiento en instalador Industrial De la industria química y depuración de aguas.

Durante 10 años como jefe de instalaciones tratamiento aguas potables Aguas  de Barcelona.
                 
Durante 10 años como jefe de proyectos y desarrollo de instalación industrial biológicas y microbiológicas.

En la actualidad asesor de empresa de ingeniería y obras. Profesor de electricidad y prevención eléctrica en B.T. y en A.T.

Cursos en el Instituto de Petrolquímica Aplicada de la Universidad de Barcelona.

Cursos impartidos de: Seguridad gases, seguridad Instalación Eléctrica, Lock out tang out, ciclos del agua, piel, segur instal. Industr. En el Col. Arquitectes Tècnics Bcn.
                   
Otras conferencias tituladas: “La Piel, Historia Catalunya. Siglo X, Tesis “dels Puntets, Héroes, correspondencias técnicas con la historia.”



HOMBRES DE PARAJE

El Estamento de Caballeros Nobles del Principado de Cataluña fue fundado en el año 985 por el Conde Borrell II de la Casa de Barcelona. Borrell II, Conde de Barcelona, ​​era hijo de Sunyer y de Riquilda, de la misma Casa. Al morir su tío paterno Sunifredo II de Cerdanya-Urgell, Borrell también heredó el título de Conde de Urgell.

Borrell II, durante muchos años, sostuvo buenas relaciones con los musulmanes y estableció embajadas de buen entendimiento en Córdoba durante el reinado de Al Hakem, pero al fallecer éste le sucedió el belicoso Al Mansur, alrededor del año 976.


Según crónicas musulmanas, Al-Mansur organizó una expedición contra Barcelona con el fin de romper la frontera del Baix Llobregat que el árabe tenía con los cristianos de Cataluña. Con un numeroso ejército salió de Córdoba el 5 de mayo de 985. Siguiendo por Murcia y la costa valenciana llegó a las puertas de Barcelona, ​​mientras una escuadra de barcos árabes hacían lo mismo, el 1 de julio del año 985. El día 6 la Ciudad Condal era asaltada e incendiada y la gran mayoría de sus habitantes fallecieron,  o fueron hechos prisioneros.

Ante aquella terrible invasión, Borrell II pidió ayuda al rey Lotario de la Galia. La petición fue contestada dando largas. Borrell II se retiró a Manresa para parar al "moro", cuya intención era ir subiendo por el Vallés, Bages y Osona, para reconquistar las tierras de la Vieja Cataluña hasta el Pirineo, tierras que su abuelo Wifredo el Velloso había conquistado a los musulmanes cien años atrás.

Fue aquí, en la capital del Bages, donde Borrell II al no ser respondida su desesperada llamada para ahuyentar al árabe, de Barcelona, ​​y al mismo tiempo de toda la Vieja Cataluña, instituyó, como acto de homenaje y agradecimiento, el estamento de los "Caballeros Nobles" por un lado, y por el otro el de los "Hombres de Paraje" para el campo. Actualmente, casi un millar de familias son descendientes de aquella hermandad de nobles, caballeros y campesinos que desde el Vallés en el Empordá y hasta el Alto Urgell se alinearon con el Conde de Barcelona para ahuyentar al árabe de las tierras catalanas.



Historiadores de todos los tiempos están de acuerdo que es a partir de este momento que ya se puede hablar de la total independencia de Cataluña de los reyes francos, de las raíces carolingias, y con poder y personalidad suficiente para vencer a los árabes reconquistando Barcelona ya de manera definitiva ya partir de ahí pasar a programar la conquista de Tarragona y Lleida. La Reconquista de Barcelona tuvo lugar un año más tarde, el último día de julio del año 986. Lleida seria liberada en 1149 y Tortosa en 1148.

De esto ya hace más de mil años.

Así Nobles como Paraje es la ascendencia antigua de una persona de la tierra catalana, de las raíces milenarias los siglos. Es, por Tanto, la nobleza que ve LOS hombres por linaje y heredado... como NOS recuerdan a los Historiadores de todos los tiempos como Bofarull, Balari, Abadal, Jordán y Alario, Font y Rius, Vicens Vives, Udina y tantos Consejería.

Los Estamentos, Tanto los "Caballeros Nobles" como de los "Hombres de Paraje", fueron abolidos en 1417 Cuando a consecuencia del "Dictado de Caspe" la corona catalano-aragonesa pasó a la corona castellana de los Trastámara. El último Conde Rey catalán, Martín I el Humano, había muerto en 1410 sin descendencia directa al no ser reconocido el INMEDIATO heredero por vía consanguínea, el Conde Jaume de Urgell.

Casi 600 años más tarde, justo en 1980, una banda de prohombres catalanes rehabilita y da nueva y esplendorosa vida  AL ESTAMENTO DE CABALLEROS NOBLES DE CATALUÑA.

Las raíces milenarias a través de los siglos de las estirpes y la nobleza catalana de raíz perviven porque la genética y la historia son indestructibles.


Al término de la charla, Manel Tosca i López abrirá el debate, planteándose todas las opiniones o interrogantes que surjan sobre el tema en cuestión.

Os esperamos!!!



Cómo llegar a:


CAFÉ DE L' ÒPERA:

LA RAMBLA, 74  (frente al Gran Teatre del Liceu, a pocas calles de Plaza de Catalunya)






Sito en la  céntrica calle La Rambla, nº 74, frente al gran Teatre del Liceu a muy pocas calles de Plaza Catalunya. Es un local confortable,  emblemático con glamur y solera, donde podremos tertuliar con tranquilidad, realizar una conferencia, y disfrutar de quien lo desee de una informal cena, en pleno corazón de la ciudad. Tenéis la parada de metro "Liceu"  L3  línea verde, e infinidad de lineas de autobuses, y en plaza catalunya los nocturnos y todas las lineas que van a "cercanías"


Mejor ubicación imposible!!.


¡!Os esperamos!!


Móvil para confirmar asistencia o para cualquier consulta: 654113551

Montse Guardia.




GRUP PSICOGNOSIS SOCIAL –GPS

No hay comentarios:

Publicar un comentario