lunes, 24 de septiembre de 2018

CONFERENCIA: "LOS ÚNICOS PROTAGONISTAS SOMOS NOSOTROS: EL PUEBLO"




DIMARTS 9 D'OCTUBRE 2.018  

CONFERÈNCIA CONCIÈNCIA SOCIAL I EMPODERAMENT PERSONAL

"PERSONA COMUNITÀRIA"

ELS UNICS PROTAGONISTES SOM NOSALTRES: "EL POBLE"

PONENT: DOLORS MARÍN TUYÀ


LLOCCAFÈ DE L’ÒPERA

La Rambla, 74, de Barcelona (Davant del Gran Teatre del Liceu)



Data: Dimarts 9 d' octubre 

Hora: 20:00 hores


Xerrada: “PERSONA COMUNITÀRIA”  ELS UNICS PROTAGONISTES SOM NOSALTRES: "EL POBLE".

A Càrrec de: Dolors Marín Tuyà.

Va fer la carrera de Filosofia /secció de Psicòloga ( 1977-1982).

Va exercir en la Salut Pública 1984-2011 al Clínic i Departament de Salut, com a psicoterapeuta fent protocols de terapia individual, grupal, i intervencions comunitàries.

Formació personal sanitari
Recerca
Publicacions

Dolors Marín va Crear el 1r centre a Espanya per l’atenció del tabaquisme (fumava el 70% de la gent a finals dels anys 70’s)

Activisme en drets humans.

Membre del Secretariat Nacional de l’ANC en periode fundacional 2011-2013. Va ser-ne presidenta abril 2011-abril 2012 i editora del butlletí de l’ANC. (Asamblea Nacional de Catalunya).

Coordinadora de la sectorial de psicologia ANC 2015-2018.

Promotora del DRET A LA HISTÒRIA des del 2010

El terme persona comunitària fa referència a l’àmbit subjectiu i de les vivències, a la personalitat d’una comunitat o poble. Persona comunitària és el conjunt de persones, autoconscients i amb contradiccions internes, que viuen unides voluntàriament, de forma creativa i no de forma mecànica o inert. Parlar de persona individual i persona col·lectiva és parlar de vida, de vivències pròpies, emancipació, sobirania, independència; o de dominació (poder), de sotmetiment (opressió, repressió). També d’autoconsciència, d’autoestima o d’autoodi. De deliberació, llibertat, lliure albir, elecció, decisió. De creativitat, i de contradicció. De personalitat i de persona col·lectiva, de grup, de colla, de nosaltres, de vosaltres i d’ells.

La comunitat necessita organització, lleis, institucions, cos social (estructures objectives) i voluntat, consciència, responsabilitat, capacitat d’elecció i felicitat social (vivències subjectives). Tant la personalitat individual com la col·lectiva es fonamenten en l’amor propi, moral alta, optimisme, entusiasme i “voluntat de poder”.



El Poble mai va un pas enrere. Va cap al lloc oportú en el moment oportú i segons esdevenen les coses, sense menester líders. Els únics protagonistes som nosaltres: “el poble”. No murmurem, ens organitzem, des del veïnat, barri, poble, comarca, en múltiples assemblees populars i lliures per a la independència. Mòbil en mà, esdevenim “actiu participant” de totes les decisions importants que afecten la nostra vida col·lectiva. Ben organitzats amb tot el dret del món, discutim tot allò que ens afecta, i resolem tot allò que és al nostre abast. Som la malla, imprescindible que ha d’aguantar l’embat diari cap a la llibertat personal i col·lectiva.


En el concert de les comunitats humanes de la Terra, drets i deures les igualen i agermanen, en canvi, la personalitat singular, misteriosa i transcendent de cadascuna les fa totes diferents, sorprenents, imprevisibles, històriques, no mecàniques, subjectes vivents, enigmes indesxifrables. Fora bell de veure l’eclosió de diferents caràcters, de diferents personalitats col·lectives. Diferents cultures, art, dret, festa, litúrgia, llengua, costums, economia, etc., tant a nivells baixos, llar o barri, com a nivells mitjans o alts, municipi, nació, civilització. Si cal protegir la diversitat d’espècies vivents del perill d’extinció, també cal protegir la diversitat de cultures de les comunitats humanes de tota mena, moltes d’elles també en perill d’extinció.


En finalitzar la xerrada, Dolors Marín Tuyà obrirà el debat, plantejant totes les opinions o interrogants que sorgeixin sobre el tema en qüestió

Us hi esperem!!!

MARTES 9 DE OCTUBRE 2.018  

CONFERENCIA TEMA CONCIENCIA SOCIAL Y EMPODERAMIENTO PERSONAL

"PERSONA COMUNITARIA"
LOS ÚNICOS PROTAGONISTAS SOMOS NOSOTROS: "EL PUEBLO"

PONENTE: DOLORS MARÍN TUYÀ


LUGARCAFÉ DE L’ÒPERA

La Rambla, 74, de Barcelona (Frente al Gran Teatre del Liceo)



Día: Martes 9 de Octubre 

Hora: 20:00 horas


CHARLA: “PERSONA COMUNITARIA”  LOS ÚNICOS PROTAGONISTAS SOMOS NOSOTROS: "EL PUEBLO".

A Cargo de: Dolors Marín Tuyà.


Hizo la carrera de Filosofía / sección de Psicóloga (1977-1982).

Desempeñó en el Hospital Clínico y en el Departamento de Salud Pública des de 1984-2011, como psicoterapeuta haciendo protocolos de terapia individual, grupal, e intervenciones comunitarias.

Formación Personal sanitario

Investigación

Publicaciones

Dolors Marín, creó el 1º centro en España para la atención del tabaquismo (fumaba el 70% de la gente a finales de los años 70 's)

Activismo en derechos humanos.

Miembro del Secretariado Nacional del ANC en periodo fundacional 2011-2013. Fue su presidenta desde abril 2011-abril 2012 y editora del boletín de la ANC. Asamblea Nacional Catalana

Coordinadora de la sectorial de psicología ANC 2015-2018.
Promotora del DERECHO A LA HISTORIA desde 2010

PERSONA COMUNITARIA

"LOS ÚNICOS PROTAGONISTAS SOMOS NOSOTROS: EL PUEBLO”

El término “persona comunitaria” hace referencia al ámbito subjetivo y de las vivencias, a la personalidad de una comunidad o pueblo. Persona comunitaria es el conjunto de personas, autoconscientes y con contradicciones internas, que viven unidas voluntariamente, de forma creativa y no de forma mecánica o inerte. Hablar de persona individual y persona colectiva es hablar de vida, de vivencias propias, emancipación, soberanía, independencia; o de dominación (poder), de sometimiento (opresión, represión). También de autoconciencia, de autoestima o de auto-odio. De deliberación, libertad, libre albedrío, elección, decisión. De creatividad, y de contradicción. De personalidad y de persona colectiva, de grupo, de pandilla, de nosotros, de vosotros y de ellos.

La comunidad necesita organización, leyes, instituciones, cuerpo social (estructuras objetivas) y voluntad, conciencia, responsabilidad, capacidad de elección y felicidad social (vivencias subjetivas). Tanto la personalidad individual como la colectiva se fundamentan en el amor propio, moral alta, optimismo, entusiasmo y "voluntad de poder".


El Pueblo nunca da un paso atrás. Se dirige al lugar oportuno, en el momento oportuno según sean los acontecimientos, las circunstancias, sin menester líderes. Los únicos protagonistas somos nosotros: El pueblo”. No murmuramos, nos organizamos, desde el vecindario, barrio, pueblo, comarca, en múltiples asambleas populares y libres para la autodeterminación. Móvil en mano, nos convertimos en “activo participantede todas las decisiones importantes que afectan a nuestra vida colectiva.

Bien organizados con todo el derecho del mundo, discutimos todo lo que nos afecta, y resolvemos todo lo que está a nuestro alcance. Somos la malla, imprescindible que tiene que aguantar el embate diario hacia la libertad personal y colectiva.

En la variedad de las comunidades humanas de la Tierra, derechos y deberes las igualan y hermanan, en cambio, la personalidad singular, misteriosa y trascendente de cada una de ellas, las hace todas diferentes, sorprendentes, imprevisibles, históricas, no mecánicas, sujetos vivientes”, enigmas indescifrables. Más allá de ver la eclosión de diferentes caracteres, de diferentes personalidades colectivas. Diferentes culturas, arte, derecho, fiesta, liturgia, lengua, costumbres, economía, etc., tanto a niveles no estatales, hogar o barrio, como niveles gubernamentales, municipio, nación, civilización. Si es necesario proteger la diversidad de especies vivientes del peligro de extinción, también hay que proteger la diversidad de culturas de las comunidades humanas de todo tipo, muchas de ellas también en peligro de extinción.



Al término de la charla, Dolors Marín Tuyà abrirá el debate, planteándose todas las opiniones o interrogantes que surjan sobre el tema en cuestión.

Os esperamos!!!



Cómo llegar a:


CAFÉ DE L' ÒPERA:

LA RAMBLA, 74  (frente al Gran Teatre del Liceu, a pocas calles de Plaza de Catalunya)






Sito en la  céntrica calle La Rambla, nº 74, frente al gran Teatre del Liceu a muy pocas calles de Plaza Catalunya. Es un local confortable,  emblemático con glamur y solera, donde podremos tertuliar con tranquilidad, realizar una conferencia, y disfrutar de quien lo desee de una informal cena, en pleno corazón de la ciudad. Tenéis la parada de metro "Liceu"  L3  línea verde, e infinidad de lineas de autobuses, y en plaza catalunya los nocturnos y todas las lineas que van a "cercanías"


Mejor ubicación imposible!!.


¡!Os esperamos!!


Móvil para confirmar asistencia o para cualquier consulta: 654113551

Montse Guardia.




GRUP PSICOGNOSIS SINGLES –GPS


No hay comentarios:

Publicar un comentario