jueves, 13 de septiembre de 2018

CONFERÈNCIA: GLOBÀLIUM -MODEL FILOSÒFIC DE LLUÍS MARIA XIRINACS





CONFERÈNCIA


"GLOBÀLIUM –MODEL FILOSÒFIC DE LLUÍS MARÍA XIRINACS”

PONENTS: MANUEL GARCÍA I SANZ
JOAN PARÉS I GRAHIT


LLOCCAFÈ DE L’ÒPERA

La Rambla, 74, de Barcelona (davant del Gran Teatre del Liceu)



Data: Dijous 27 de setembre 

Hora: 20:00 hores

Ponents:


En Manuel García i Sanz és informàtic de professió, ara jubilat, membre de la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs des dels inicis. Imparteix cursos del Model filosòfic de Lluís M. Xirinacs.

En Joan Parés i Grahit és llicenciat en medicina i homeòpata, ara jubilat. Forma part de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs des dels seus inicis. Imparteix cursos del Model filosòfic de Lluís Maria Xirinacs. 

Si fem servir la paraula «imperi» tot seguit pensem en: l’Imperi persa, l’Imperi xinès, l’Imperi romà, l’Imperi anglès, l’Imperi espanyol, l’Imperi americà…

Si fem servir la paraula «filosofia» de seguida apareixen a la nostra ment els noms d’Aristòtil, Plató, Llull, Kant, Sartre, Nietzsche, Heidegger…

Si fem servir la paraula «literatura» ràpidament l’associem a noms com:

Homer, Dante, Cervantes, Shakespeare, Guimerà, Quim Monzó, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig, Mercè Rodoreda…

Si fem servir la paraula «música» la connectem de seguida amb: Haydn, Mozart, Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Txaikovski, Stravinsky, Prokofiev, Piazzolla, Els Beatles, Sau...
El primer imperi, el persa, va aparèixer fa uns 4.500 anys. Els primers filòsofs, fa uns 3.000 anys. Els primers escriptors, també fa uns 3.000 anys.

Els primers músics es perden en la nit del temps. Els més moderns ja fa uns 500 anys que ens acompanyen.

El que acabo de citar és la base de la cultura occidental. Aquests noms són morts-vius. Morts físicament, vius espiritualment. Encara ens meravellen, ens emocionen, ens sorprenen. Què faríem sense ells?

No cal anar tan lluny per trobar altres noms notables. Un d’ells és Lluís Maria Xirinacs. Mort físicament el 2007, viu espiritualment entre nosaltres.

HIPERESFERA DEL MODEL GLOBÀLIUM

Avui només volem recordar el seu vessant filosòfic. Continuador de tots els filòsofs anteriors, estudiós de molts d’ells, continua la cadena històrica amb la seva aportació personal: un model filosòfic amb pretensió de global, on no hi resti marginada cap àrea de la realitat. Elaborat durant més de cinquanta anys i defensat a la Facultat de Filosofia amb la seva tesi doctoral.

Els seus alumnes i seguidors fa anys que el donem a conèixer a la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs.

Ens agradaria que tu també fossis un descobridor d’aquest impressionant model filosòfic. És a les teves mans.

Manuel García Sanz




Lluís Maria Xirinacs i Damians fou un polític pacifista, doctor en Filosofia, sacerdot i autor, activista social català. Destacà per la seva defensa dels drets humans amb mètodes de protesta no violents com les vagues de fam i, sobretot, la seva manifestació diària davant la presó Model de Barcelona durant un any i nou mesos per reclamar l’amnistia per als presos polítics. Fou candidat al premi Nobel de la pau l’any 1975.



Globalitzar és intentar conjuntar els diferents referents de la realitat. La meva inclinació a la globalitat em ve de molt petit. Al principi la conreava tot sol. Em produïa molts avantatges. Em rendia més el treball. Gaudia més. Treia millors notes a l’escola. Comprenia més bé els altres. Hi podia influir amb més encert. Tot se’m feia atractiu. Fascinava els companys i els adults. Talment un talismà o una vareta màgica en les meves mans, tot allò que tocava lluïa. Em considerava un superdotat.

En honor de la veritat crec que no sóc un superdotat. Crec que he tingut la sort, fruit combinat de circumstàncies favorables i d’un cert esforç meu d’aprofitar-les, de trobar l’inici d’un bon camí, un mètode en sentit molt ampli, encetat molts cents d’anys enrere. Potser els nostres dies són temps d’aprofundir-lo. Jo ho estic intentant. I és un mètode de síntesi global fàcilment transmissible als altres.

No penso que calgui ésser cap celebritat per capir-lo. Cadascú se’l pot adaptar a la seva pròpia situació, al seu propi nivell. Per a alguns prendrà formes molt complexes, per a d’altres, molt simples. Per a uns esdevindrà una maquineta, per a d’altres un calidoscopi o el teclat d’un piano mental on poder crear segons el propi esperit.

El nostre vol ser un atles universal d’ajuda per fer aquest viatge d’iniciació a la plena maduresa de la nostra manera catalana de veure les coses.

Lluís Maria Xirinacs

Obra i propostes de Lluís Maria Xirinacs: www.lluismariaxirinacs.cat/wp


En finalitzar la xerrada, Manuel Garcia i Sanz i Joan Parés i Grahit obriran el debat, plantejant totes les opinions o interrogants que sorgeixin sobre el tema en qüestió.


CONFERENCIA

"GLOBALIUM -MODELO FILOSÓFICO DE LUIS MARÍA XIRINACS"

PONENTES: MANUEL GARCÍA SANZ
JOAN PARÉS Y GRAHIT

LUGAR: CAFÉ DE L'ÒPERA
La Rambla, 74, de Barcelona (frente al Gran Teatro del Liceo).

Día: Jueves 27 de Septiembre
Hora: 20:00 horas

Ponentes:

En Manuel García y Sanz es informático de profesión, actualmente jubilado, miembro de la Fundación Randa-Lluís Maria Xirinacs desde los inicios. Imparte cursos del Modelo filosófico de Lluís M. Xirinacs.

Joan Parés y Grahit está licenciado en medicina, homeópata, actualmente jubilado. Forma parte de la Fundación Randa - Lluís M. Xirinacs desde sus inicios. Imparte cursos del Modelo filosófico de Lluís Maria Xirinacs.

Si usamos la palabra «imperio» a continuación pensamos en: el Imperio persa, el Imperio chino, el Imperio Romano, el Imperio inglés, el Imperio español, el Imperio americano...
Si usamos la palabra «filosofía» enseguida aparecen en nuestra mente los nombres de Aristóteles, Platón, Llull, Kant, Sartre, Nietzsche, Heidegger...

Si usamos la palabra «literatura» rápidamente la asociamos a nombres como:

Homero, Dante, Cervantes, Shakespeare, Guimerà, Quim Monzó, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig, Mercè Rodoreda...

Si usamos la palabra «música» la conectamos enseguida con: Haydn, Mozart, Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Tchaikovsky, Stravinsky, Prokofiev, Piazzolla, Los Beatles, Sau.
El primer imperio, el persa, apareció hace unos 4.500 años. Los primeros filósofos, hace unos 3.000 años. Los primeros escritores, también hace unos 3.000 años.

Los primeros músicos se pierden en la noche del tiempo. Los más modernos ya hace unos 500 años que nos acompañan.

Lo que se acaba de citar es la base de la cultura occidental. Estos nombres son muertos-vivos. Muertos físicamente, vivos espiritualmente. Aunque nos maravillan, nos emocionan, nos sorprenden. Qué haríamos sin ellos?

No hay que ir tan lejos para encontrar otros nombres notables. Uno de ellos es Lluís Maria Xirinacs. Muerto físicamente en 2007, vivo espiritualmente entre nosotros.

HIPERESFERA DEL MODELO GLOBALIUM

Hoy sólo queremos recordar su vertiente filosófica. Continuador de todos los filósofos anteriores, estudioso de muchos de ellos, continúa la cadena histórica con su aportación personal: un modelo filosófico con pretensión global, donde no quede marginada ningún área de la realidad. Elaborado durante más de cincuenta años y defendido en la Facultad de Filosofía con su tesis doctoral.

Sus alumnos y seguidores hace años que lo damos a conocer en la Fundación Randa - Lluís M. Xirinacs.

Nos gustaría que tú también fueras un descubridor de este impresionante modelo filosófico. Está en tus manos.

Manuel García Sanz


Lluís Maria Xirinacs fue un político pacifista, doctor en Filosofía, sacerdote y autor, activista social catalán. Destacó por su defensa de los derechos humanos con métodos de protesta no violentos como las huelgas de hambre y, sobre todo, su manifestación diaria ante la cárcel Modelo de Barcelona durante un año y nueve meses para reclamar la amnistía para los presos políticos. Fue candidato al premio Nobel de la paz en 1975.


Globalizar es intentar conjuntar los diferentes referentes de la realidad. Mi inclinación a la globalidad me viene de muy pequeño. Al principio la cultivaba solo. Me producía muchas ventajas. Me rendía más el trabajo. Disfrutaba más. Sacaba mejores notas en la escuela. Comprendía mejor a los demás. Podía influir con más acierto. Todo se me hacía atractivo. Fascinaba a los compañeros y a los adultos. Como si tuviera un talismán o una varita mágica en mis manos, todo lo que tocaba lucía. Me consideraba un superdotado.

En aras de la verdad creo que no soy un superdotado. Creo que he tenido suerte, fruto combinado de circunstancias favorables y de un cierto esfuerzo mío de aprovecharlas, de encontrar el inicio de un buen camino, un método con sentido muy amplio, iniciado muchos cientos de años atrás. Quizás en nuestros días sea el momento de profundizarlo. Yo lo estoy intentando. Y es un método de síntesis global fácilmente transmisible a los demás.

No pienso que haya que ser ninguna celebridad para comprenderlo. Cada uno se lo puede adaptar a su propia situación, a su propio nivel. Para algunos tomará formas muy complejas, para otros, muy simples. Para unos será una maquinilla, para otros un calidoscopio o el teclado de un piano mental donde poder crear según su propio espíritu.
Este método quiere ser un atlas universal de ayuda para hacer este viaje de iniciación con plena madurez de nuestra manera catalana de ver las cosas.

Lluís Maria Xirinacs

Obra y propuestas de Lluís Maria Xirinacs: www.lluismariaxirinacs.cat/wp


Al término de la charla, Manuel García i Sanz y Joan Parés i Grahit abrirán el debate, planteándose todas las opiniones o interrogantes que surjan sobre el tema en cuestión.



Cómo llegar a:


CAFÉ DE L' ÒPERA:

LA RAMBLA, 74  (frente al Gran Teatre del Liceu, a pocas calles de Plaza de Catalunya)






Sito en la  céntrica calle La Rambla, nº 74, frente al gran Teatre del Liceu a muy pocas calles de Plaza Catalunya. Es un local confortable,  emblemático con glamur y solera, donde podremos tertuliar con tranquilidad, realizar una conferencia, y disfrutar de quien lo desee de una informal cena, en pleno corazón de la ciudad. Tenéis la parada de metro "Liceu"  L3  línea verde, e infinidad de lineas de autobuses, y en plaza catalunya los nocturnos y todas las lineas que van a "cercanías"


Mejor ubicación imposible!!.


¡!Os esperamos!!


Móvil para confirmar asistencia o para cualquier consulta: 654113551

Montse Guardia.




GRUP PSICOGNOSIS SINGLES –GPS

No hay comentarios:

Publicar un comentario